Tunnustame täiskasvanud õppijaid

Ehk on just teie tutvusringkonnas mõni tubli õppija või väärib tunnustust koolitaja, kelle koolitusest hiljuti osa saite või hoopis teie tööandja, kes on pakkunud enesetäiendamise võimalusi?

8. juunini on võimalik esitada täiskasvanuhariduse tunnustuskonkursile kandidaate neljas kategoorias: aasta õppija, aasta õpitegu, aasta koolitaja ja aasta õppijasõbralik tööandja.

Aasta õppija kandidaatideks saab esitada neid täiskasvanuid, kes on jätkanud katkenud haridusteed, omandanud uue eriala või osalenud koolitustel ja seeläbi muutnud oma elu.

Aasta õpiteoks võib olla peaaegu mis iganes, mis aitab inimestel saada õppimisest positiivseid kogemusi, uusi teadmisi või oskusi.

Tunnustusele saab esitada ka täiskasvanute koolitajaid, kes on koolitajana tegevad avalikus, era- ja/või kolmandas sektoris ning kes toetavad täiskasvanud inimeste enesearengut indiviidi, kogukonna ja ühiskonna tasandil.

Õppijasõbraliku tööandja kategoorias soovime saab esile tõsta neid organisatsioone, kus toetatakse süstemaatiliselt töötajate arengut ja innustatakse õppima, luuakse tööpraktika võimalusi ning soodustatakse mitmekesist karjääri, sh oskuste kaasajastamist, investeeritakse töötajate ümberõppesse.

Kõigi Harjumaa kandidaatide seast selgitatakse välja maakonna esinumbrid, keda tunnustatakse sügisesel maakonna tänusündmusel. Maakonna laureaatide seast teeb omakorda valiku üleriigiline komisjon ning eesti aasta õppijat, koolitajat, õpitegu ja õppijasõbralikku tööandjat tunnustatakse 8. novembril toimuval täiskasvanuhariduse tänusündmusel, mis on osa traditsioonilisest täiskasvanud õppija nädalast ehk TÕN-ist. Täiskasvanud õppija nädal toimub sel aastal juba 27. korda ja kuupäevad on 30. oktoobrist 8. novembrini. 

Tunnustamine toimub Euroopa Sotsiaalfondi projekti VÕTI tegevuse „Elukestva õppe populariseerimine ja kogukondlik edendamine" raames. Konkursi korraldab Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Kandidaate saab esitada kuni 8. juunini ETKA Andrase kodulehel www.andras.ee/tunnustamine või saates info e-postile kaija.velmet@sauevald.ee.